Brainy voor Bibliotheken

Word een BrainyBieb en expert op het gebied van informatievaardigheden.

BrainyBieb

Informatievaardigheden en de bibliotheek

Bibliotheken die zich profileren met informatievaardigheden en mediawijsheid kunnen met behulp van Brainy een belangrijke ondersteunende rol spelen in het onderwijs.

Voor bibliotheken

BrainyBieb

BrainyBieb!

Om bibliotheekmedewerkers te ondersteunen hebben we de Brainy Academy opgericht. Zo kunnen bibliotheekmedewerkers hun expertise op het gebied van informatievaardigheden vergroten en laten we zien hoe je deze expertise kan inzetten in de bibliotheek en het onderwijs.

boeken-icon

Training Brainy in de klas

Na deze training ben je volledig op de hoogte van de ontwikkelin- gen rondom informatievaardigheden in het primair onderwijs. We laten zien hoe je met behulp van Brainy en de 21e eeuwse vaardig- heden scholen kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van informa- tievaardigheden bij leerlingen.

niveau-icon

Train de trainer Brainy in de klas

Na het behalen van het train de trainer certificaat kunnen lees- mediacoaches zelfstandig Brainy trainingen geven in de bibliotheek of aan leerkrachten in het werkgebied van de bibliotheek.
Ook is het mogelijk om Brainy op te nemen in het educatief aanbod en zo thematisch workshops te geven op locatie.

vergrootglas-icon

Brainy in aanbod naar scholen

Wij bieden elke Brainy Bieb de mogelijkheid om Brainy op te nemen in het aanbod naar de aangesloten scholen. Op deze manier kunnen scholen via de bekende weg gebruik maken van deze praktische informatievaardigheden tool.

flow-icon

Zelf ideëen?

Elke Bibliotheek is anders. Om deze reden kan het zijn dat jullie bibliotheek toch nog op een andere manier wenst samen te werken met Brainy. Dat is geen probleem. Wij staan open voor elke vorm. Neem dan direct contact op.